Primary tabs

[premijera] ŽIVOTINJSKA FARMA / Perpetuum Dance Company / 4.12. u 20h / UK Vuk Karadžić, Beograd

Podaci: 

Uk Vuk Karadžić
Bulevar kralja Aleksandra 77a

ucesnici: 

Režija: Ranko Lasica i Svetlana Djurović
Ideja i scenario, scenografija: Ranko Lasica
Koreografija i muzička dramaturgija: Svetlana Djurović
Kostim: Centar za umetnost pokreta Perpetuum
Photo: Srdjan Mihić
Tehnika: Radoslav Opalić

Igraju:
Svinje: Ranko Lasica, Marija Obradović, Slaven Momčilović
Ovce: Ana Obradović, Bojana Zimonjić
Pas: Andrea Mladenović
Guska: Biljana Kitić
Konj: Tajana Cvjetković

Predstava ŽIVOTINJSKA FARMA

 

ŽIVOTINJSKA FARMA (Animal farm), inspirisana je čuvenom satirom Džordža Orvela nastalom u periodu 1943-44 god. koja na metaforičan način opisuje ustrojstvo ljudskog društva, odnosno totalitarnog sistema koji je na različite načine prisutan gotovo u celokupnoj ljudskoj istoriji, ali sa velikom aluzijom na komunizam koji je tih godina bio u zamahu u Sovjetskoj Rusiji, a kasnije i mnogim drugim državama.

 

Predstava ŽIVOTINJSKA FARMA, u izvodjenju PERPETUUM DANCE COMPANY, se koncepcijski drži smernica i miljea koje je postavio autor s tim što dodaje primese prepoznatljivosti sadašnjeg trenutka, potcrtavajući time istovetnost ljudske megalomanije u svim sistemima, i istorijskim okvirima. Totalitarizam kao jedan od oblika vladavine nad masama u današnje vremenu se ogleda u globalizaciji i poravnavanju svih posebnosti individue, naroda, i oblači ga u istovetno ruho osrednjosti ili -ni osrednjosti, gde dominiacija manjinske elite gospodari ne više samo nad čovekom,već nad celom planetom i svim njenim resursima i lepotama.

 

 

PERPETUUM DANCE COMPANY obeležava 10 godina svoga rada, i poziva sve svoje bivše ,sadašnje i buduće članove, kao i sve ljubitelje savremenog plesa da se pridruže 04. i 05. 12.2009. god. na proslavi ovog jubileja, koji će obeležiti premijerom nove predstave ANIMAL FARM, na velikoj sceni Ustanove kulture Vuk Karadžić. Dodjite da se zajedno podsetimo kako smo počeli, kuda smo sve prošli i dokle smo stigli !!