Primary tabs

[scenska instalacija] Zabuna na sceni.01 / Maja Mitrović et al / 19.09. u 19, 20, 21 i 22h / SKC, Beograd

Podaci: 

nedelja 19. septembar
u 19, 20, 21 i 22h
SKC, velika sala
Kralja Milana 48

ZABUNA NA SCENI.01 / DONESI SVOJU BUKU!

SCENSKA INSTALACIJA U KOJOJ TI NASTUPAŠ!

 

 

Udruženje Zabuna organizuje muzičko-scensku predstavu u kojoj učestvuje publika, i to na temu jednog običnog dana u Beogradu. Prikazaće se u velikoj sali Studentskog kulturnog centra Beograda, u nedelju, 19. 09. 2010. Performans traje 22 minuta i počinje na svakih sat vremena: od 19, 20, 21 i 22 časa. Koncept je definisan kao interaktivna scenska instalacija i ima za cilj da približi umetnost izvođenja publici tako što im pruža priliku da sami dožive nastup na sceni. Pored toga, projekat ima i humanitarni karakter - predstavlja decu iz Svratišta kao prve učesnike na otvaranju u 19h.

 

U Zabuni na sceni snimci zvukova koji nas okružuju, zajedno sa muzičkim kompozicijama i scenskim pokretima, dočaraće svakodnevni život u Beogradu. Svi elementi jednog običnog dana postaće glavni likovi ovih priča, njihovi zvuci biće muzika, a pokreti ples. U toku trajanja predstave lica iz publike će moći da kroče na scenu kad god to požele i doprinesu svojim doživljajima, služeći se zvukom ili pokretom. Svaki učesnik moći će da naruči video ili audio snimak svog nastupa, i sačuva za uspomenu.

 

Autor dela i koncepta je Maja Mitrović, kompozitor, izvođač i muzički pedagog iz Beograda. Njena muzika preispituje neke od osnovnih elemenata muzičke tradicije, prilagođavajući ovu umetnost savremenom društvu. Svoja istraživanja iznosi u doktorskoj disertaciji iz Kompozicije na londonskom univerzitetu Goldsmiths, usput drži prezentacije i predavanja o svojoj muzici.

 

Muzički sastav čine: Iva Despotović (klavir), Jelena Vujnović (flauta), Marko Mitrović (električna gitara), Mihailo Samoran (klarinet), Miloš Bosnić (kontrabas) i Rastko Popović (električna viola). Među gostima će nastupiti: članovi savremene igračke trupe - Perpetuum Dance Company, kompozitor i izvođač – Ana Gnjatović, Grupa Profesori i još mnogi drugi.

 


Udruženje Zabuna je neprofitabilno i nevladino udruženje, osnovano da bi podržalo stvaranje i razvoj savremene eksperimentalne muzike. U dugoročnom planu stoji formiranje centra sa bibliotekom i učionicama u kojima će svako moći da dođe do svih potrebnih informacija radi usavršavanja u ovoj umetnosti.

 

kontakt:

Udruženje ZABUNA
Lamartinova 36
11000 Beograd
011/2436-635
info@zabuna.org.rs