Primary tabs

[resital] Kad klaviri pucaju: Post piano 2 / HAUSCHKA (Volker Bertelmann) + Gudački kvintet / 7.12. u 20h / REX, Beograd

Podaci: 

utorak 7. decembar u 20h
REX, Jevrejska 16

Ponovo u Beogradu, Volker Bertelmann se vraća u kulturni centar Rex gde se tačno pre pet godina prvi put predstavio beogradskoj publici. Bila je to ljubav na prvi pogled. Ovaj put Hauschka će nam predstaviti sasvim nov materijal sa albuma Foreign Landscapes koji je objavljen 26. oktobra za njegov matični lejbl Fat Cat.

 

Ovo je Hauschkin treći studijski album na kome ovaj pijanista i kompozitor “prepariranom” klaviru priključuje i zvuk gudačkog ansambla. Podršku Volkeru na koncertu u 7. decembra pružiće mladi muzičari, studenti Muzičke akademije u Beogradu.
Pred slušaocima je širok i dinamičan muzički luk. Iza muzike albuma Foreign Landscapes nalaze se mesta, predeli, kratkotrajna utočišta koja je Hauschka pronalazio na svojim skorašnjim putovanjima. On je pronašao trenutke sreće ili začudnosti na Aleksanderplacu, Madeiri, Hud Planini u blizini Portlanda, Mission streetu u San Franciscku ili budističkom hramu Konseidži u Kanazavi.