Primary tabs

[ilegalni_bioskop] SHULE; SHULE VOJAGE; OLD LAKE; FIRST FILM / Darko Stojkov / 05. april, 18:00

Podaci: 

Režija: Darko Stojkov
Trajanje: 70 min
Predstavlja: Tanja Brešan


Nedelja, 05. april, 18:00
Magacin u Kraljevica Marka br.4

TkH-centar u okviru projekta [ilegalni_bioskop]
poziva Vas na projekciju sa diskusijom o filmu:

 

SHULE (SRB);
SHULE VOJAGE (SRB);
OLD LAKE (SRB);
FIRST FILM (PRVENAC) (SRB)

 

Darko Stojkov rođen je 1979 u Kikindi. Diplomirao na Fakultetu Likovnih Umetnosti u Beogradu, odsek slikarstvo u klasi Jovan Sivackog. Završio specijalizaciju na istom fakultetu u klasi Jovan Sivackog. Samostalni umetnik i clan udruženja likovnih umetnika Srbije (ULUS). Jedan od osnivaca udruženja gradana G&H. Učestvovao u Medunarodnoj radionici Sex u tranziciji Kucevo 2008, projektu Enky Odyssy 2007 Timisoar, Bec, Beograd, Budimpešta i Bratislava, projektu Beogradski kalendar 2006, 2007, 2008., projektu Mural Global 2007, S.K.C te performansu sa Norveškom grupom Verdenstarteatre pod nazivom "košava" u centru za kulturnu dekontarminaciju, 2003, Beograd.
A svojim filmovima pokušava da se vrati kući…
 

Shule
Shule na mađarskom znači baka. Film govori o trivijalnosti malih sredina, bezazlenom praznoverju koje nam pomaže da se izlečimo od „čini“ koje je netko bacio na nas i naš nemaran pogled na stvari koje nas okružuju.
 

Shule Vojage
Pitanje života posle smrti i života naših bližnjih nakon što mi odemo? Pre svakog puta radimo nekakvu pripremu. Pripremamo sebe za odlazak. Ne prepuštamo ništa slučaju. Sve isplaniramo i mirni smo.
 

Old lake
Jezero kao nasleđe prošlih vremena, kao mesto okupljanja i kao mesto propadanja i umiranja.. Ogledalo današnjeg vremena.
 

First film (Prvenac)
First film (Prvenac ) eksperimentalan je film kojeg je autor napravio zajedno sa umetnikom Aleksandrom Joksimovićem. Film nosi ideju pomicanja granica između umetnika i posmatrača (gledaoca). Umetnik i posmatrač menjaju uloge i time posmatrač postaje umetnikom.

 

Tanja Brešan