Primary tabs

[konkurs] RAŠKOLOVANO.ZNANJE(O^O) 2009-10. / deadline: 17. 06. 2009. / Srbija-Makedonija

TkH platforma i Kontrapunkt
najavljuju
 
 
raškolovano.znanje(o^o)
[kolektivno samoobrazovanje u umetnosti i kulturi]
 
godina 2009/10.
 
 

raškolovano.znanje(o^o) je projekat usmeren na nezavisnu scenu u regionu, sa ciljem da istraži i promoviše alternative hijerarhijskom modelu obrazovanja u savremenoj umetnosti i kulturi. Metodološki, projekat napušta koncepte individualnog autorstva i ekspertize, i zagovara otvorene kolektivne obrazovne strukture u kojima samoorganizovane zajednice sprovode horizontalnu produkciju, razmenu i distribuciju znanja. Oblasti kojima ćemo se u projektu baviti su izvođačke umetničke prakse, kritičke teorije, interdisciplinarna dramaturgija, open source tehnologije u umetnosti i kulturi i kustoske prakse u vizuelnim i ne-vizuelnim umetnostima.

 
 

U prvoj godini imamo mogućnost da uključimo do 24 učesnika iz Srbije i Makedonije.

Program traje od juna 2009. do juna 2010.

Učešće u celokupnom programu je besplatno.

 

Konkurs za učešće u prvoj godini je otvoren 20. maja i traje do 17. juna 2009. godine.

Sve potrebne informacije o prijavama za učešće se nalaze u attachmentu ili na adresi http://www.deschoolingclassroom.tkh-generator.net/?p=97&lang=HR.

 
 

raškolovano.znanje(o^o) je trogodišnji partnerski projekat TkH (Teorija koja hoda) platforme za teoriju i praksu izvođačkih umetnosti iz Beograda (http://tkh-generator.net) i organizacije Kontrapunkt iz Skoplja (http://kontrapunkt-mk.org), a finansijski je podržan od strane Švajcarskog Programa za Kulturu za Zapadni Balkan.

 
 

 

Projekat će započeti javnim događajem:

 
„Otvorena nedelja“
12-16. jun 2009.
 

Program Otvorene nedelje sastoji se od radionica, predavanja, prezentacija i različitih neformalnih i novoformiranih formata, na temu slobodne razmene znanja u oblastima izvođačkih praksi, kritičkih teorija, interdisciplinarne dramaturgije, open source tehnologija i kustoskih praksi u vizulnim i ne-vizuelnim umetnostima.

Događaj će se realizovati od 12. do 16. juna, u Beogradu, u Magacinu u Kraljevića Marka br. 4.

 
Učešće u svim programima Otvorene nedelje je besplatno.

 

Konkurs za učešće će biti naknadno raspisan za pojedine radionice koje zahtevaju ograničen broj polaznika.

 
 

 

AttachmentSize
DSC Konkurs 2009_10.doc41 KB