Primary tabs

[konferencija] Performance Studies International #15 / 24-28. 06. 2009. / Zagreb

Poštovani kolege,

obavještavamo vas da se bliži dan svečanog otvorenja međunarodne interdisciplinarne konferencije Performance Studies international, 24. lipnja 2009. u 18 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.


15. svjetska konferencija Performance Studies international (24-28. lipnja 2009.) najveća je međunarodna konferencija iz područja humanističkih znanosti ikad održana u Hrvatskoj, ali i u široj regiji. Osim po veličini, intrigantnoj temi «Kriva izvedba / Misperformance – neuspjeh, neprilagođenost, krivo čitanje» te činjenici da uz znanstveni ima i opsežan izvedbeno-umjetnički program, konferencija PSi # 15 bit će posebna i po svojoj otvorenosti prema širokoj javnosti.


Već prvog dana, 24. lipnja , domaćoj kulturnoj i stručnoj javnosti konferencija daruje ekskluzivnu uvodnu panel diskusiju – tzv. /Prelude Panel/ – tijekom koje će vodeći svjetski teatrolozi i teoretičari izvedbenih umjetnosti – Jill Dolan, Janelle Reinelt, Patrice Pavis, Joseph Roach, Hans-Thies Lehmann, Richard Gough i Nicola Savarese – raspravljati o aktualnim temama u području teatrologije, izvedbenih studija i umjetnosti. Rasprava naslovljena: FRIENDLY FIRE: Theatre Studies and Performance Studies, a u kojoj će vlastitim pitanjima moći sudjelovati i publika, održat će se 24. lipnja u 10:30h u Zagrebačkom kazalištu mladih. Ulaz na /Prelude Panel/ je –  slobodan.

 


Ulaznice za cjelokupan konferencijski program, kao i one jednodnevne za program smjena (shifti) bit će u prodaji svakodnevno od 19. lipnja u Zagrebačkom kazalište mladih, a od 24. lipnja i u Kinu Europa.


Za sve dodatne informacije o konferenciji posjetite
www.psi15.com

------------------------Raspored prvog dana konferencije (srijeda, 24. lipnja 2009)

 


10:30 – 14:00
PSi # 15 uvodni panel: BESPLATAN ULAZ
Zagrebačko kazalište mladih, Teslina 7
"FRIENDLY FIRE: Theatre Studies and Performance Studies"


18:00 – 19:30
PSi # 15 svečano otvorenje: SAMO S POZIVNICAMA, AKREDITACIJAMA ILI
REGISTRACIJAMA
(HNK, Trg Maršala Tita 15)


20:00 – 21:30
PSi # 15 predstave na otvorenju: SAMO S AKREDITACIJAMA ILI REGISTRACIJAMA
"Turbo folk" Olivera Frljića (HNK „Ivan pl. Zajc“ Rijeka)
(HNK)
ili
"1 siromašan i jedna 0" Gorana Sergeja Pristaša & Tomislava Medaka (BADco.)
(Zagrebačko kazalište mladih)


21:30 ...
PSi # 15 party otvorenja; DJ CHASSNA: Exit Music (For A Performance): SAMO S AKREDITACIJAMA ILI REGISTRACIJAMA
(Kino Europa)