Primary tabs

[nova knjiga] TEORIJE SODOBNEGA GLEDALIŠČA IN PERFORMANSA / ALDO MILOHNIĆ

Vabimo vas na pogovor ob izidu knjige Alda Milohnića, /Teorije sodobnega gledališča in performansa/, ki bo 9. aprila 2009 ob 20.30 v Galeriji ŠKUC, Stari trg 21, Ljubljana. Na pogovoru bodo sodelovali Bojana Kunst, Blaž Lukan, Aldo Milohnić in Rok Vevar, povezoval bo Janez Janša.

 

Tradicionalni pogled na razmerje med umetnostjo in teorijo, ki še danes prevladuje v umetnostni kritiki, je,da teorija sledi umetnostni praksi. Za sodobno teoretsko produkcijo, ki pogosto nastaja izven ali na margini akademskih institucij, pa velja,da sta umetnost in teorija vzajemni praksi mišljenja in ustvarjanja. Konceptualni in kategorialni dispozitiv sodobne teorije odpira vprašanja in išče nezasedene prostore mišljenja in umetnostne prakse. V tem pomenu teoretska produkcija ni le teorija neke določene - pretekle ali sočasne – umetnostne prakse, ampak je prav tako teorija praks, ki šele lahko nastanejo.

 

Milohnićeva knjiga na luciden in prepričljiv način poseže v to razmerje med teorijo in sodobno umetnostjo in odpira vrsto aktualnih tem, ki segajo od vedno težavnega razmerja med umetnostjo in politiko, zapletenega in pogosto konfliktnega razmerja med umetnostjo in vladavino prava v sodobnih družbah neoloberalnega kapitalizma, do razmerja med aktivističnimi in umetnostnimi praksami ter konceptov postdramskega, performativnega in gestičnega gledališča.

 

Zbirka TRANSformacije, knjiga št. 25
240 strani, 60 črno-belih fotografij, broširano
Cena 19 EUR

 

Na pogovoru bo knjigo možno dobiti po znižani ceni 16 EUR.

 


 

ZA MOREBITNO PODVAJANJE SPOROČILA SE OPRAVIČUJEMO!

Minea Sončan Mihajlović, stiki z javnostmi in urednica spletnih strani
Maska Ljubljana
Metelkova 6
SI-1000 Ljubljana
tel.:+ 386 1 431 31 22
tel.:+ 386 1 431 53 48
fax:+ 386 1 431 31 22
Mobile.: + 386 (0)41 655 402